Fins ara, les principals patronals catalanes, malgrat les diferències, coincidien en dir que "Catalunya necessita un govern el més aviat possible", una opinió generalitzada en el sector empresarial català. La proposta de Puigdemont amb el nom de Quim Torra és, fins el moment, l'opció que sembla més a prop de fer possible la formació d'un govern català. 

La Cecot, a l'expectativa

El secretari general de la patronal terrassenca Cecot, David Garrofé, en declaracions a El Nacional ha dit que "al senyor Quim Torra el coneixem poc, i ens és molt difícil fer-ne una valoració personal". De totes maneres, diu Garrofé, "estem a l'espera de conèixer el seu programa de govern, sobretot sobre el sector empresarial". 

"Estarem molt atents" a les seves propostes i a l'equip que conformarà, assegura Garrofé. Preguntat per què n'espera, si realment es formalitza el nou govern a Catalunya, Garrofé ha estat clar: "esperem que sigui positiu pel món empresarial per fer els canvis convenients", i en destaca les necessitats en matèria de "polítiques per reforçar la reducció de l'atur, per incentivar el creixement econòmic i polítiques de caire social". 

"Desitgem prioritzar polítiques econòmiques d'impuls i internacionalització de les empreses, polítiques i mesures innovadores sobretot de cara les empreses que estan més endarrerides en el tema tecnològic", ha explicat el secretari general.

Pimec celebra la possibilitat d'Aragonès a la vicepresidència

El president de la patronal Pimec, Josep González, ha explicat a Els Matins de TV3 que "ja feia temps que demanàvem un nou govern," i que per tant ho valoren "molt positivament". 

González ha demanat que es duguin a terme les tasques per formar equip de govern ràpidament, ha dit que com a prioritat, demanen "que es posi en marxa el Pla Nacional de la Indústria, que ja s'està fent en algunes àrees", perquè, assegura, "hi ha molts aspectes que poden ajudar a revitalitzar la indústria catalana i augmentar llocs de treball". 

Ha assegurat, així, que "sens dubte demanarem una reunió amb Torra, perquè ens conegui i entengui les nostres peticions". A més, González s'ha mostrat optimista amb la durada del govern, i ha assegurat que ell aposta "per l'estabilitat". "Portem massa temps de provisionalitat i moltes eleccions, i tot el que sigui un factor d'estabilitat és important". 

Tot i que no ha fet esment de com valora el nom de Quim Torra, González sí que s'ha posicionat sobre la possibilitat que Pere Aragonès ocupi la Vicepresidència i Conselleria d'Economia, dient que ho valora "molt positivament, perquè ja el coneixem i crec que pot fer la seva feina molt bé".  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat