El ple d'investidura de Quim Torra arrencarà aquest dissabte a les 12 del migdia. Així ho ha anunciat el president del Parlament, Roger Torrent, després de mantenir una ronda de contactes telefònica amb els representants dels diversos grups aquest divendres al matí. D'aquesta manera, la primera votació tindrà lloc aquest dissabte, i la segona volta, on previsiblement serà investit amb la majoria simple de JxCat i ERC, serà aquest dilluns.

En aquests moments, Torra compta amb els 66 vots de JxCat i ERC per ser investit en segona volta, sempre i quan la CUP mantingui les seves quatre abstencions. No obstant això, a petició de tres territorials, els anticapitalistes celebraran un consell polític extraordinari per revisar la seva postura.

Per prudència, l'independentisme ha decidit avançar al màxim el calendari, tenint en compte que va d'un sol vot. Dimecres que ve el conseller Toni Comín té la vista amb la justícia belga per a decidir sobre la seva extradició, fet que pot canviar la seva situació i fer perillar la delegació de vot.

El president del Parlament ha obert aquest divendres a les deu del matí una ronda de consultes exprés, després que el president Carles Puigdemont li comuniqués --i després anunciés públicament a través de les xarxes socials-- la designació de Torra com a candidat definitiu a la investidura.