Els treballadors de Codorniu han anunciat que faran vaga els dies 25 i 31 de maig per rebutjar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat després d'haver decidit deixar de produir per a tercers, el que suposa el tancament de línies de producció. Es preveuen 93 acomiadaments.

Aquest dijous, sindicats i direcció s'han reunit de nou sense arribar a cap entesa, quan les negociacions es troben a la meitat del període previst per llei.

Comissions Obreres ha denunciat que les propostes plantejades per la companyia són "del tot insuficients" i lamenten que "no permeten avançar cap a mesures alternatives no traumàtiques". En aquest sentit, també asseguren que Codorniu ha presentat una proposta de prejubilacions que "no van acompanyades dels percentatges i convenis especials necessaris" per garantir que els treballadors de més edat arribin a la jubilació "en unes condicions dignes".

Després de gairebé tres setmanes de reunions amb la direcció, CCOO exigeix a Codorniu que retiri l'ERO i l'insta a seure "amb veritable voluntat negociadora" i "de forma socialment responsable".