El Grup Codorniu Raventós ha anunciat aquest dimarts un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 100 dels seus 900 treballadors després d'haver decidit deixar de produir per a tercers, el que suposa el tancament de línies de producció. Un portaveu de la companyia ha explicat que ara s'obre un mes de negociacions amb els representants dels treballadors i que està plantejant la reestructuració "de forma socialment responsable".

Codorniu ofereix un pla de prejubilacions i programes d'acompanyament a tots els afectats, s'assenyala en un comunicat. El grup tenia previst abandonar la producció per a tercers de forma gradual al llarg d'un període de cinc anys, però ha accelerat la decisió perquè "la sobreoferta al mercat exerceix gran pressió en els preus" i considera que el consum de vi a nivell mundial està estancat.

El pla estratègic

El grup Codorniu Raventós va iniciar el 2015 un pla estratègic global a cinc anys que té per objectiu centrar-se en el segment de valor, Premium i Prestige, per potenciar el seu lideratge al mercat. Un dels seus principals eixos estratègics és abandonar definitivament les marques a tercers que es fan per a mercats europeus, "amb el consegüent tancament de línies de producció, reducció de despeses i de personal en totes les àrees del grup de forma transversal."

El director general del grup, Javier Pagés, ha mostrat plena confiança en què aquest reajustament "apuntali l'estratègia de marca-valor d'una forma decidida i clara" per als seus clients i treballadors, a fi de continuar sent un grup líder i sòlid en el llarg termini. "Estem segurs que aquestes mesures ens permetran obtenir la rendibilitat esperada i generar recursos per invertir en el creixement de les nostres marques de més valor i potencial", ha afegit abans de concretar que Codorniu vol "aconseguir un grup amb més creixement, lideratge i solidesa, enfocat al segment prèmium-prestigi."