Coca-Cola ha reforçat la seva presència a Catalunya amb una inversió milionària. La secció europea de la companyia ha invertit 16,6 milions d'euros en la planta de Martorelles en l'exercici 2017-2018, una quantia monetària que ha servit per innovar en el procés productiu de la fabricació de diverses begudes.

En concret, el 2017 l'empresa va destinar 8,7 milions d'euros a la fàbrica situada en el Vallès Oriental i que compta amb fins a 11 línies de producció. Al present exercici, Coca-Cola invertirà 7,9 milions més en altres projectes. L'any passat, la inversió es va destinar a adaptar línies de fabricació al vidre emplenable, encara que també es va focalitzar en altres millores, com l'estalvi en la il·luminació.

La companyia ha realitzat un estudi, elaborat per la consultora Steward Redqueen, en el qual s'exposa l'important paper de Coca-Cola en l'activitat econòmica catalana: la seva activitat al país van representar 1.047 milions d'euros a l'economia catalana el 2016, el que equival al 0,5% del PIB català. És una sisena part de tot el generat a Espanya: 6.315 milions directes al PIB.

Segons el document, el 2016 s'ocupaven 806 persones, als que cal sumar 13.980 treballadors de forma indirecta. A tot Espanya, l'ocupació directa i indirecta es troba per sobre dels 88.000 llocs de treball.

300 milions de consumidors a 13 països

Coca-Cola European Partners, l'embotelladora independent més gran de The Coca-Cola Company a nivell internacional, dóna servei a més de 300 milions de consumidors a 13 països. Va néixer el 2015 fruit de la fusió de Coca-Cola Iberian Partners, Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises

L'empresària catalana Sol Daurella presideix el consell de la societat, que cotitzarà a la borsa d'Amsterdam, Nova York i Madrid.