La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha dit que examinarà “amb detall” els requeriments enviats pels ministeris de Foment i d’Energia que, segons diu, li demanen revocar l’autorització a l’OPA del grup italià Atlantia sobre Abertis.

El supervisor bursàtil va autoritzar aquesta OPA el passat 9 d’octubre, i ara disposa d’un mes per contestar si la revoca o no.

El govern espanyol requereix el seu vistiplau

Els dos ministeris consideren que la CNMV no hagués hagut de donar l’autorització sense que Atlantia demanés abans permís al govern espanyol, ja que es tracta del gestor de carreteres més gran de l’Estat, però la CNMV va ignorar aquest tràmit.

Com a resposta, la CNMV assenyala que va autoritzar l’OPA perquè complia tots els requisits previstos a la normativa vigent i que l’autorització administrativa no tenia per què afectar la concessió del permís. A més, afegeix en un comunicat que el fulletó d’Atlantia defensava que no necessitava el permís del govern de Rajoy.

De tota manera, la Comissió recorda que el termini d’acceptació de l’opa està interromput fins que s’autoritzi la contraopa formulada per la filial d’ACS, Hochtief.