La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador contra Audax Renovables per investigar si ha realitzat canvis al seu favor en els subministraments d'electricitat i gas de clients domèstics mitjançant engany i de forma fraudulenta.

Concretament, la (CNMC) ha iniciat un expedient sancionador contra Audax Renovables per presumptes conductes contràries a l'article 3 de la Llei 15/2007 del 3 de juliol de Defensa de la Competència (LDC).

La comissió ha assenyalat a través d'un comunicat aquest dimecres que les esmentades pràctiques consistirien en un presumpte falsejament de la lliure competència "a través d'actes deslleials" amb l'objectiu que clients de gas i electricitat del segment domèstic canviessin els seus subministraments a la mateixa Audax i a les seves comercialitzadores.

Concretament, Audax hauria impulsat aquests processos utilitzant pràctiques comercials irregulars, mitjançant l'"engany i la confusió" dels consumidors, almenys des de l'any 2018 fins a l'actualitat.

En vista de la informació obtinguda gràcies a diverses denúncies presentades davant de l'organisme supervisor, així com de la informació aportada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la CNMC ha decidit iniciar l'esmentat expedient sancionador, que haurà de resoldre en un període màxim de 18 mesos.

Audax és l'empresa que va ajudar la junta del Barça a presentar l'aval que demanden els estatuts del club per accedir a la presidència. Concretament, Audax va avalar uns 70 milions de la quantitat demanada.

Audax registra un programa de pagarés

Aquest mateix mes, Audax va registrar un programa de pagarés al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) amb un saldo viu màxim de 300 milions d'euros i final de vigència el 13 d'abril de 2022.

L'assessor designat per a l'operació és PKF Attest Servicios Empresarials i l'agent de pagaments és Banc de Sabadell, que és així mateix entitat col·laboradora juntament amb Banc Santander, Beka Finance, Bankinter i Banca March. L'assessor legal de l'operació ha estat J&A Garrigues, segons va informar Audax la CNMV, el supervisor borsari.

El Mercat Alternatiu de Renda Fixa és un mercat gestionat per Borses i Mercats Espanyols (BME) i creat específicament per promoure el finançament de companyies de mida mitjana a través de l'emissió de títols de renda fixa.

Imatge principal: Imatge d'arxiu del logo de la CNMC - Óscar Cañas / Europa Press