La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat que ha iniciat converses amb les grans empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya després de l'1-O. Per ara, tan sols ha parlat amb algunes, però assegura que parlarà amb totes les companyies catalanes de l'Íbexi i els donarà incentius fiscals perquè tornin.

"No hem d'oferir res més que diàleg i informació", ha dit Chacón en entrevista amb l'ACN. Segons informa, la pretensió d'aquestes converses amb les empreses és posar en valor els actius econòmics que té Catalunya ja que no hi ha "cap fórmula secreta" per convèncer-les. La consellera d'Empresa ha insistit que els exposarà que el Govern segueix apostant per "l'economia productiva" i el seu "ecosistema" i ha animat les companyies a explicar "quina cosa les va fer marxar i llavors entendrem més bé quina cosa volen per tornar". 

Segons Chacón, ara "com a mínim" el Govern està "treballant a plenes funcions" amb un "posicionament molt clar". "Som capaços de demostrar amb indicadors objectius quina és la realitat del nostre teixit productiu i econòmic" i "rebatrem" els dubtes amb "contra-arguments", ha remarcat la consellera d'Empresa. "A partir d'aquí, cadascú que decideixi", ha conclòs.

Tanmateix, tot i que Chacón ha dit que és "important" que les grans empreses acabin tornant, ha destacat que encara ho és més potenciar l'ecosistema empresarial i industrial català. Segons la consellera, les energies del departament s'han d'enfocar a "cuidar el teixit productiu" i les petites i mitjanes empreses ja que "el volum de negoci no sempre és proporcional en llocs de treball". Així com posicionar Catalunya en l'àmbit internacional.