La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha rebutjat una aturada de país permanent com a resposta a la sentència de l'1-O perquè "perjudica" l'economia.

En una trobada organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat, Chacón ha dit que no creu "que sigui positiva" una acció així, i ha puntualitzat que ho diu sent independentista i "sense haver de renunciar a res". Ha afegit que entén la reacció de l'aturada del 3-O i que la va compartir, "però anar a proclamar aturades indefinides per sistema, sense saber a què porten, què aconseguirem i amb quin full de ruta, no ajuden a l'economia productiva". Ha dit que potser seria bo "fer trobades" amb els que les defensen, i s'ha preguntat "de què viu" aquest sector, perquè una pime "no es pot permetre" abaixar la persiana.

"Estan passant coses molt fortes que fan que la gent reaccioni, i hi ha moments en què el cor i l'estómac et poden perquè és indigerible, però hem de tenir el seny de dir quant de temps i com ho farem, perquè això perjudica i moltíssim", ha declarat Chacón, que ha afegit que no ajuda "parlar d'indefinició".

La consellera ha posat com a exemple d'aquesta afectació la que hi pot haver en els seus viatges a l'estranger per posicionar Catalunya o fins i tot negociar temes com el de Nissan al Japó. "El que puc dir és que no sé quant de temps estarem parats", ha afirmat.

Chacón ha volgut puntualitzar que aquest posicionament no vol dir que normalitzi ni accepti segons quines situacions, però ha afegit que és conscient "de la fortalesa que s'ha de tenir com a país en teixit productiu". "Em sap molt greu com s'ha volgut perjudicar la imatge de la nostra economia atribuint-li factors polítics", ha declarat.

També ha declarat que amb aquest posicionament no defensa que els interessos econòmics vagin "al davant dels socials", però sí que ha exigit "prou discursos simplistes" i ser seriosos. "Fer empresa és fer país", ha etzibat.