El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ja han confirmat la seva assistència a la XXXIII Reunió del Cercle d'Economia a Sitges (Garraf) que tindrà lloc del 25 al 27 de maig. Ara bé, una vegada més, no coincidiran. Tal com ja va passar en l'última edició, Puigdemont farà la inauguració mentre que Rajoy s'encarregarà de la cloenda. Aquest cop, com a president investit i ja no en funcions. 

"Política i economia en temps d'incertesa". Aquest és el nou lema de les tradicionals jornades de Sitges que tindran a Juan José Brugera com a nou president del Cercle d'Economia en substitució d'Antón Costas. A l'espera que es faci pública la llista completa d'assistents, també han confirmat la seva presència el ministre d'Economia, Luis De Guindos, el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras i els exministres Cristina Garmendia i Josep Piqué. Tampoc s'ho perdran el president de CaixaBank, Jordi Gual; el conseller delegat d'Unilever, Paul Polman; el president d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, o el president de Gestamp, Francisco Riberas, entre d'altres. 

Amb l'afegit d'un referèndum anunciat, tot sembla indicar que el Cercle d'Economia tornarà a exercir de pont entre Catalunya i Espanya. En la seva última opinió d'actualitat, es va posar sobre la taula que "una solució negociada és l'única possible, amb diàleg i respecte al mercat legal". Encara més: "És indiscutible que l'anomenat conflicte català és de naturalesa política i que, lògicament, la seva resolució només s'aconseguirà des de la política". Procurant mitjançar entre totes dues parts, el lobbie empresarial proposa el següent: Espanya ha d'assumir que el procés sobiranista és també "el seu problema" alhora que Catalunya no pot renunciar a elaborar "una proposta de continguts que, sense ruptures, pugui respondre a l'aspiració més gran d'un millor autogovern".