Després de baixar-se dels últims pactes amb el govern espanyol, la CEOE vol estar present en la reforma laboral que s'està negociant. Així ho ha indicat aquest dimecres el president de la patronal espanyola, Antonio Garamendi, assegurant que la CEOE està en la taula de negociació de la reforma laboral "amb esperit d'acord" i sense "línies vermelles", però ha assenyalat que el pacte de govern entre PSOE i Podemos en aquesta matèria difereix del que defensa Brussel·les. "Li donarem espai i marge, tenim un mes al davant" ha assegurat.

Garamendi, que ha fet aquestes declaracions en els Premis Nacionals de l'Hostaleria, ha afirmat que el primer paper que va lliurar el govern espanyol en la taula de la reforma laboral, que s'ha tornat a reunir avui, no va agradar a la patronal, però ha reiterat la màxima que encara tenen un mes per seguir negociant.

"Hem aconseguit 12 acords i quan alguna cosa es planteja que no és suficient o no va en la línia adequada, també diem que no ens ha agradat", ha afirmat en la mateixa línia en president de la CEOE, que també ha desvinculat la negociació de la reforma laboral de l'acord de les pensions amb els sindicats, que ja va qualificar de "pegat" perquè no resol el problema de suficiència del sistema públic.

Així, ha considerat que taula de negociació és "independent" i en una "es pot dir que sí i en unes altres que no", però l'acord de pensions "poc té a veure" amb la reforma laboral que, al seu judici, ha de reduir la temporalitat i l'atur juvenil, així com garantir la "flexiseguretat" de les empreses, que és el que defensa Brussel·les. "Estem en un moment delicat i és important com es fa la reforma laboral perquè les empreses tinguin flexiseguretat, i aquí és on estarem", ha conclòs.

Defensa de la vacunació obligatòria

Garamendi també ha fet declaracions pel que fa a la situació actual de la Covid a l'Estat i ha defensat la vacunació obligatòria per a tota la població amb l'objectiu de frenar la pandèmia, i s'ha mostrat a favor d'exigir test o el "passaport Covid" de cara als sopars de Nadal. "Amb tota claredat hem dit que haurien de ser obligatòries les vacunes. Si alguna cosa s'ha fet bé a Espanya és que el nivell de vacunació és de gairebé el 90%, una fita que ens diferencia d'altres països d'Europa on el nivell de gent que no s'ha vacunat està provocant que puguem estar en una altra onada", ha assenyalat el responsable de la patronal.

"Aquells que no vulguin vacunar-se hauran de recloure's igual de nou, perquè lògicament els que han estat responsables tindran dret a sortir lliurement pel carrer", ha argumentat. Preguntat sobre la proposta de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui ha anunciat avui la seva intenció de demanar a les empreses que facin proves de coronavirus als seus empleats abans dels sopars de Nadal, Garamendi ha mostrat el seu suport a la mesura, encara que ha precisat que "també valdria" presentar el "passaport Covid", com ja ocorre en altres països.