El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha demanat aquest matí durant la trobada telemàtica amb la premsa que el teixit empresarial català formi part del pla de vacunació. Segons Abad, aquesta proposta permetria accelerar el procés de vacunació i així no tardar "dos o tres anys a vacunar tota la població".

En aquest sentit, ha posat com a exemple de "coordinació" la iniciativa presentada fa uns dies entre la Conselleria de Salut de la Generalitat i la institució egarenca per testejar uns 50.000 treballadors del Vallès Occidental i Oriental.

Abad també ha reclamat la creació d'una taula a tres bandes, amb els governs, les empreses i els economistes, insistint en la necessitat de diàleg, gestió i col·laboració, desmarcant-se de les visions partidistes, amb l'objectiu conjunt de la recuperació econòmica amb benefici social.

Fons europeus de recuperació

El president de la patronal ha admès que té "seriosos dubtes" sobre els fons europeus per que arribin a totes les petites i mitjanes empreses i, per això, ha reclamat que sigui la Unió Europea l'encarregada de fer la supervisió dels mateixos perquè es reparteixin d'acord amb uns criteris.

Així mateix, ha demanat ajuts directes a les administracions per "mantenir" els negocis i exoneracions i subvencions com el tribut de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) o revisar el 21% de l'IVA, que ha descrit com una gran raresa en comparació amb Europa i a escala ibèrica, ha precisat.

S'ha referit a les diferents mesures decretades pel Govern, amb la finalitat de frenar la Covid, i ha determinat que "diàleg i acord han fallat", alhora que ha lamentat que el govern espanyol no hagi fet injeccions directes de recursos, recordant que cal trobar l'equilibri entre economia i salut, sense ofegar, ha puntualitzat, als empresaris.

Eleccions del 14-F

Antoni Abad ha advocat perquè les eleccions catalanes se celebrin el 14 de febrer i ha assegurat que "no es pot anticipar aquesta setmana la situació a un mes vista".

"El desig i el que ens convé és tenir un govern a Catalunya perquè sigui al nostre costat per prendre les millors decisions", ha subratllat, i ha posat l'accent en la necessitat que per a això hi hagi un executiu català i un Parlament estable.

El president de la patronal ha insistit que "la provisionalitat no és bona, no únicament per a les empreses sinó per al conjunt" de Catalunya i, ha assenyalat que vol treballar en una taula de billar a tres bandes, amb els governs, empreses i economistes. Així mateix, Abad ha suggerit que s'estudiï la implementació del vot telemàtic com una possibilitat per a les eleccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat