Davant de les conseqüències del col·lapse que està patint Barcelona arran de les mobilitzacions del sector del taxi, la patronal Cecot posa de manifest la seva preocupació per "l’alt l’impacte negatiu que està tenint a nivell col·lectiu i social". Des de la patronal, consideren que la protesta és "desproporcionada" i alerten que està tenint també un "fort impacte" en el conjunt de "l'economia catalana". 

La Cecot avisa que no només afecta Barcelona sinó que està afectant l’economia catalana en general, en especial en l’àmbit del turisme i en la imatge i prestigi a l’exterior. Tanmateix, des de Cecot asseguren que es comparteix el posicionament contra l'intrusisme i per això demanen atenció i propostes urgents que facilitin una solució a la mobilització del sector del taxi.

Com ja han expressat organitzacions d’altres sectors, com RETAILcat de la qual Cecot Comerç en forma part, "el sector del taxi es troba ara en una situació similar a la del comerç en els anys noranta amb l’entrada de grans operadors o el 2000 amb l’e-commerce". Així doncs, de la mateixa manera que el sector del comerç, "el sector del taxi haurà de trobar vies per ser competitiu davant les alternatives que sorgeixin".

Ens trobem en un moment on la dinàmica econòmica i la implementació de la tecnologia i la innovació estan generant canvis de models de negoci en molts sectors, canvis en les regles de joc conegudes fins al moment i canvis en les percepcions de valor de les coses, asseguren des de la patronal.

Les llicències, una barrera d'entrada

El taxi és un sector regulat, amb una expectativa de protecció i de creació de barreres d’entrada a l’ofici, ja que per als qui adquireixen una llicència té un cost elevat. Les llicències de taxi van agafar un preu de mercat elevat i els qui les van adquirir, ara les veuen perillar.

Per a molts taxistes la compra d’una llicència era percebuda com una inversió a llarg termini i l’activitat econòmica els està portant cap a una desregularització del sector. La transició del model "és complexa i s’haurà de pactar" per minimitzar els efectes negatius. De totes maneres, "cal evitar judicialitzar el conflicte i evitar traslladar-ho als ciutadans", asseguren des de Cecot.