Els taxistes "han pres els carrers". Així de clar i contundent ha estat el portaveu del sindicat majoritari del taxi, Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, minuts abans d'entrar a la reunió amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona. Visiblement emprenyat amb la decisió del TSJC de mantenir les mesures cautelars que suspenen la normativa que limita les llicències de VTC, Álvarez ha assegurat que "la gent està disposada al que sigui".

Aquest migdia després de fer-se pública la interlocutòria de l'alt tribunal, els taxistes han començat una vaga "fins a nou avís" i una marxa lenta per la ciutat que ha bloquejat el centre de Barcelona. També s'ha paralitzat l'accés a l'aeroport amb la crema de diversos objectes a la C-31. Sobre si aquestes són maneres d'actuar, Álvarez ha demanat perdó als ciutadans, però ha afegit que "tampoc és manera d'actuar" la que ha tingut el TSJC, el Ministeri de Foment i la Comissió Nacional del Mercat de Valors i de la Competència.

De la reunió d'aquesta tarda no se n'espera gran cosa: "A veure què ens diuen, perquè poca cosa més poden fer", ha dit, "la solució passa per la voluntat política i està en mans del ministeri i de la Generalitat".

Els taxistes decidiran aquesta tarda, a dos quarts de 9, en una assemblea, si continuen amb la vaga o si hi posen fi. 

Segons Álvarez hi ha 5.000 taxis que estan paralitzant la ciutat entre els carrers Bailèn i Entença.