Davant les declaracions d'ahir diumenge del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, en què "apel·lava a les entitats socials i representants sindicals, empresarials i econòmics del país a col·laborar de manera consensuada", la patronal Cecot ha volgut fer públic el seu posicionament, assegurant el seu "rebuig a la judicialització d'un conflicte que des d’un inici entenem de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d’un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític". 

Des de la patronal, asseguren que "la intervenció de les institucions i les finances de la Generalitat, l’empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i d’opinió, drets essencials d’una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent". 

Demanen serenor i diàleg

Segons la patronal presidida per Antoni Abad, "cal que, des de la serenor i una voluntat real de trobar una solució a l’anòmala situació que estem vivint, els representants de la ciutadania al Parlament de Catalunya recuperin l’autogovern de les institucions, acabant amb l’actual buit de poder i retornant la seguretat i l’estabilitat al país".

La patronal assegura que "ens hem ofert sempre a col·laborar, juntament amb altres representants de la societat civil, per tal de trobar una sortida i, fins i tot, a proposar mediadors que puguin arribar a establir ponts pel diàleg entre les parts. Però les forces polítiques, més enllà de fer manifestacions o declaracions públiques en favor del diàleg, han de ser conseqüents amb la demanda de la ciutadania i donar passes endavant per fer efectiu aquest diàleg transversal i inclusiu que se’ls està demanant". La Cecot, "com un agent més dins la societat civil, mantenim la predisposició a continuar canalitzant les inquietuds, demandes, propostes o reflexions vers el sector empresarial en el marc del diàleg social i institucional que calgui".

En un comunicat asseguren que "si durant dècades hem reclamat diàleg entre les diferents forces polítiques parlamentàries per assolir amplis acords en matèries tan transcendentals com l'educació, la sanitat, l'R+D+i o el finançament, en un moment com l'actual la perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg". "Per tant, més política, més escoltar i més pactar per resoldre una qüestió com la que s'està vivint aquests dies. L'empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre'ls".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat