L'aerolínia Cathay Pacific unirà des d'aquest diumenge al migdia i fins al 27 d'octubre Barcelona amb Hong Kong en un vol directe, amb una freqüència de quatre vols setmanals, els dilluns, dimecres, divendres i diumenges. Aquest nou vol és l'únic operat sense escales que uneix la capital catalana amb Hong Kong, un dels principals centres financers del món. 

Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona és el principal punt d'origen i destinació de l'Estat amb un 44,3% del total de trànsit entre Espanya i l'Àsia, i cada any més de 60.000 passatgers volen de forma indirecta entre Hong Kong i Barcelona a través d'altres aeroports del món, amb un repunt anual ponderat d'un 15% en els últims cinc anys. 

Aquests viatges se sumen als més d'1,2 milions d'usuaris que cada any volen indirectament entre Barcelona i l'Àsia, a grans mercats com el Japó, la Xina, Tailàndia i Indonèsia. 

Augment dels vols internacionals

Aquesta connexió directa amb Hong Kong se suma a altres connexions internacionals estrenades els darrers mesos. El juny, Level va connectar Barcelona amb Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires. Per la seva banda, Norwegian també va posar en marxa connexions amb tres ciutats nord-americanes, Los Angeles, Nova York i San Francisco, mentre que el 22 d'agost iniciarà el trajecte a Miami. A més, Plus Ultra connecta des d'aquest dissabte Barcelona amb l'Havana (Cuba) sense escales.