Catalunya bat rècords d'exportacions una altra vegada. El rècord del mes de març, el millor en vendes a l'exterior en qualsevol mes de la història, i el rècord del trimestre, el millor període de tres mesos en xifres de vendes mai vist fins ara, s'ha registrat per part de les empreses catalanes tot i l'impacte de Setmana Santa. Les empreses catalanes van exportar un valor de les vendes de 6.715 milions d'euros durant el mes de març, el 0,8% més que el març de l'any passat i la xifra més gran fins ara assolida en un sol mes de la sèrie històrica del ministeri d'Economia i Competitivitat, que comença l'any 2000.

Aquesta acceleració de les vendes al març ha permès batre un nou rècord històric en el primer trimestre amb unes exportacions que han sumat 18.236 milions d'euros, el 3,33% més que el mateix període de l'any passat i també més que la millor xifra registrada en qualsevol trimestre de la sèrie dels últims 18 anys.

Espanya, en retrocés

En el cas espanyol, l'impacte de Setmana Santa ha fet que les exportacions espanyoles al març s'hagin situat en 25.606 milions d'euros, amb un retrocés del 2,4% en relació amb al març del 2017. El ministeri insisteix que les dades d'aquest any estan condicionades per l'impacte de Setmana Santa i per l'apreciació de l'euro davant el dòlar, que ha impactat negativament en tots els comptes de resultats de les empreses exposades al mercat nord-americà. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat