En els últims anys comença a ser recurrent que Catalunya augmenti les seves exportacions. I aquest mes de febrer no ha estat una excepció, ja que les vendes a l'exterior de Catalunya van incrementar-se un 6,4% en termes interanuals, fins als 6.351,5 milions d'euros.

Aquesta dada contrasta, i molt, amb la caiguda del 10,6% que va registrar Catalunya el passat mes de gener i torna així a la tendència que portava el país a finals de l'any passat, quan les exportacions va incrementar-se un 5,5% al novembre i un 6,5% al desembre, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Per altra banda, les exportacions catalanes van registrar un millor comportament respecte al conjunt d'Espanya, on les vendes a l'exterior van reduir-se un 1,9% en comparació al mateix període de l'exercici anterior. Fruit d'aquesta evolució, les exportacions catalanes van guanyar pes sobre el total de les vendes a l'Estat. Al febrer, la quota va fregar el 27%, una xifra lleugerament superior a la del 25,6% registrada el gener passat.

Si ens fixem en les 4 demarcacions catalanes, les quatre van tenir un gran comportament, ja que Barcelona van incrementar les seves xifres en un 5,9% en termes interanuals, fins als 4.980 milions d'euros. El creixement més destacat, però, es va registrar a Tarragona, on les vendes a l'exterior es van situar en els 688,9 milions, un 9% més en comparació a fa un any. A Girona, les exportacions van incrementar-se un 7,7%, fins als 526,8 milions, mentre que a Lleida ho van fer un 5,6%, fins als 155,8 milions.

Pel que fa als diferents sectors econòmics, els productes químics continuen sent els més exportats des de Catalunya. Amb un pes del 29,3% sobre el total de les vendes a l'estranger, el sector químic va exportar productes per 1.861,7 milions d'euros, un 17,1% més en termes interanuals. A continuació apareixen els béns d'equip, amb un pes del 17,1% i vendes per 1.087,4 milions (+3,4%) i l'alimentació, amb un pes del 14,5% i vendes per 922,3 milions (+9,5%).

Quant a les importacions, Catalunya va adquirir productes a l'estranger per 6.981,7 milions d'euros, un 4,7% menys en comparació al febrer de l'any passat. En aquest sentit, les importacions catalanes representen un 28,4% sobre el total de l'Estat.