Catalunya va ser el territori de l'Estat més visitat per turistes internacionals el passat mes de juny amb l'arribada de 2,1 milions de persones. Aquesta xifra representa un increment del 2,2%, respecte el mateix mes del 2018, segons dades provisionals de l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres, publicades per l'INE.

Es tracta d'una quarta part del total dels visitants de l'estat espanyol, que va sumar 8,8 milions. El principal país emissor de viatgers estrangers a Catalunya va ser França, amb el 16,7% dels visitants, seguits dels de la resta del món, amb un 12,2%.

Pel que fa la despesa, Catalunya també és la comunitat on més han gastat els turistes, amb 2.498 milions d'euros, un 4,7% més que al juny de l'any passat. La despesa mitjana de cada visitant és de 1.040 euros, un 2,4% més, i 218 euros per persona i dia, un 10,2% més. L'estada mitjana es va situar en els 5,3 dies, un 7,3% menys, segons l'Enquesta de Despesa Turística de l'INE.

Catalunya també és la comunitat més visitada en tot l'any

Després de Catalunya, els territoris més visitats a l'Estat van ser les Illes Balears, amb 2 milions de persones, un 2,6% menys, i Andalusia, amb 1,2 milions de persones, un 6,4% més. En l'acumulat de l'any, Catalunya també encapçala la llista de comunitats més visitades, amb 8,8 milions, seguit de les Illes Canàries, amb 6,6 milions.

Pel que fa les dades de tot l'estat espanyol, al juny va rebre 8,8 milions de turistes internacionals, xifra que implica un increment del 3,2%, mentre que en les dades acumulades del primer semestre l'augment va ser del 2,8%, fins als 38,2 milions.

En quant a la despesa acumulada des del mes de gener, els turistes internacionals van gastar un total de 9.349 milions d'euros a Catalunya, un 5,3% més i una quarta part total de l'Estat, on es van generar uns ingressos de 40.380 milions d'euros, un 3,7% més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat