La promotora residencial Aedas Homes es referma a Catalunya, un mercat estratègic per a la promotora on ja té 11 projectes en comercialització (10 a la província de Barcelona i 1 a Tarragona) amb més de 600 habitatges i un elevat ritme de vendes. I és que Catalunya és la segona delegació de la companyia en nombre de promocions, només per darrere de Madrid, amb 15 de residencials, segons ha informat la promotora en un comunicat.

En concret, Aedas Homes compta en la comunitat catalana amb els projectes de Dampier i Orpí, en el municipi d'El Masnou; Humboldt i Nou Eixample Mar, a Vilanova i la Geltrú; Tasman i Tasman II, a San Just Desvern; Torre Estronci 91, Torre Estronci 99 i Cook, a Hospitalet de Llobregat; Jardins de Castellarnau, a Sabadell; i Forneri, a Cambrills, una promoció que ha suposat recentment la seva expansió i aterratge a la província de Tarragona.

A més, pròximament sumarà unes altres dues promocions a la seva cartera catalana, com són Bagaria, a Cornellá de Llobregat, i Bonpland, a Vilanova i la Geltrú, i segons el seu pla de negoci, quan finalitzi aquest 2018 comptarà amb almenys 14 residencials a Catalunya, el que situa aquesta comunitat en una "posició prioritària" per a la companyia.

Catalunya, el 21% de les vendes

Quant a les vendes d'habitatges, Catalunya va acaparar el 21% de les transaccions totals d'Aedas Homes el 2017, un percentatge que va escalar fins al 25% en el primer trimestre de 2018, i ja ha comercialitzat la totalitat de la promoció de Nou Eixample Mar i només té disponibles les últimes unitats en Torre Estronci 99.

La promotora té en construcció obres de cinc projectes en la comunitat (Nou Eixample Mar, Torre Estronci 99, Tasman, Dampier i Humboldt) amb 292 unitats, una oferta de la que ja ha venut més de 70%, el que suposa el nivell de comercialització més important en el conjunt de les promocions en obres dels seus cinc territorials, que són Centre, Catalunya, Llevant i les Balears, Costa del Sol i Sevilla.

Cap desinversió al mercat català

Aedas Homes, que no ha realitzat cap desinversió al mercat català, preveu continuar invertint en Catalunya aquest 2018 i futurs exercicis si troba oportunitats de negoci, i a tancament de 2017 la comunitat representava el 16% del valor total dels actius de la companyia (GAV).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat