La Generalitat va ingressar 5 milions d'euros més dels que va gastar entre el gener i l'agost, de manera que el seu dèficit es manté en el 0% com al juliol, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri d'Hisenda. El superàvit de l'agost del 2018 és inferior al del mateix mes del 2017, que va ser de 102 milions (0,05%).

La Generalitat arrossegava en els primers mesos de l'any un dèficit públic que va arribar a superar l'objectiu del 0,4% imposat per l'Estat per a tot el 2018, però fonts del Departament d'Economia ja havien explicat que aquests números vermells s'acabarien compensant amb els ingressos extraordinaris del juliol de la liquidació del model de finançament i de l'impost de patrimoni.

Fins a l'agost, el conjunt de les administracions públiques de l'Estat van registrar un dèficit de l'1,95% del PIB, davant del dèficit del 2,38% que es va registrar en el mateix període de l'any passat. Per a tot el 2018, la Comissió Europea ha fixat un objectiu del 2,2% per a Espanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat