Catalunya segueix sent el destí preferit en el conjunt dels allotjaments turístics durant aquest juliol a l'estat espanyol, amb més de 13,3 milions de pernoctacions. Tot i això, ha experimentat una baixada 5,7% respecte el 2017. A Catalunya la segueixen les Illes Balears, amb 12,9 milions de pernoctacions i un descens del 0,1% respecte l'any passat, i Canàries, amb 9,2 milions i una baixada anual del 6,1%.

Seguint la línia de les tres comunitats líders, les pernoctacions en el conjunt de l'estat espanyols han baixat un 2,8% al juliol respecte el mateix mes de l'any anterior. Així es reflecteix en les enquestes d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers, publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Si s'analitzen només els apartaments, càmpings, cases de turisme rural i albergs, la caiguda va ser d'un 4,0% al juliol.

Tot i que sí se sumen les pernoctacions en hotels, el descens se suavitza fins al -2,2 per cent.

Canàries, líder en pernoctacions en apartaments

Canàries va ser la comunitat amb més turistes allotjats en apartaments, amb més de 2,7 milions de pernoctacions, encara que això suposa un descens del 10% respecte el juliol del 2017.

Per la seva part, Cantàbria i les Illes Balears van ser les que van tenir més ocupació en aquest apartat, del 76% dels apartaments oferts, amb l'illa de Mallorca convertida en el destí preferit, amb més d'un milió de pernoctacions.

Catalunya també és líder als càmpings i albergs

Respecte als càmping, Catalunya va ser la que va tenir més pernoctacions, amb quatre milions, un 1,4% menys que un any abans, mentre que La Rioja va tenir el major grau d'ocupació, del 65,8%.

Per zones turístiques, la Costa Brava va ser la preferida, amb dos milions de pernoctacions, mentre que la Costa Blanca, al País Valencià, va fregar la major ocupació, del 69,3%.

Quant al turisme rural, Andalusia va registrar el major nombre de pernoctacions, amb 189.651, un 12,5% més que al juliol del 2017, mentre que les Balears va ser la que va tenir el major grau d'ocupació, amb el 62,5 % de les places ofertes.

Catalunya va ser la comunitat elegida per al major nombre de turistes que es van decantar pels albergs, amb 133.115 pernoctacions, un 8,1% menys que al juliol del 2017. El País Valencià va presentar en aquest cas la major ocupació, amb el 62,3% de les places ofertes.

L'INE publica avui a més l'índex de preus d'allotjaments de turisme rural del mes de juliol, que va pujar un 2,04%, amb ascensos en tretze autonomies, sobretot a la Comunitat Valenciana, 5,81%, i caigudes en les altres quatre, especialment a Extremadura, del -2,79%.