El grup francès de distribució Carrefour ha anunciat la compra per 60 milions d'euros de la cadena minorista de supermercats Bio c'Bon, amb la que va assegurar que reforça el seu lideratge al mercat nacional dels productes 'bio'. L'adquisició va ser autoritzada pel Tribunal de Comerç de París. Es tracta del mateix organisme jurídic que va declarar en suspensió de pagaments a l'empresa Bio c'Bon —que va entrar en concurs de creditors el mes de setembre passat—. Carrefour va indicar que s'ha compromès a mantenir més de 1.000 llocs d'aquesta empresa, el que suposa la "gairebé totalitat dels seus efectius actuals".

Bio c'Bon té cinc botigues a Espanya, totes elles a Madrid, però segons van indicar a l'agència Efe fonts de Carrefour, la compra afecta només a les localitzades a França. Aquesta adquisició —segons el seu comunicat— li permetrà "accelerar el desenvolupament de la seva presència en la distribució especialitzada del 'bio' en el centre urbà, un sector en fort creixement, amb un concepte molt complementari a les botigues existents del grup".

Carrefour va detallar que aquesta incorporació, que serà examinada per l'Autoritat de la Competència en les properes setmanes, reforça les seves pròpies botigues 'bio' després de l'adquisició de So.bio l'abril de 2019 i de BioAzur el mes d'octubre passat. Aquest reforç es produeix en paral·lel a l'expansió de la seva oferta 'bio' a internet gràcies a la compra de Greenweez el 2016, de Planeta Hort a Espanya l'octubre de 2018 i de Sorgente Natura a Itàlia l'octubre de l'any passat.

Fallida de Bio c'Bon

Bio c'Bon va obrir les seves botigues espanyoles a Madrid el 2015, però a mitjans de setembre va sol·licitar el concurs de creditors, en ple procés de venda per part dels seus accionistes. A tancament de 2019, la companyia va facturar 159 milions d'euros a tot Europa, segons les seves dades.

Fonts empresarials apuntaven llavors que la decisió d'acudir al concurs de creditors va ser probablement instada pels potencials compradors. El futur sobre els establiments de Bio c'Bon a Espanya dependrà del seu nou amo.

 

Imatge principal: Un establiment de Carrefour market. Foto: Marta Martí