Caprabo ha obert una nova botiga al districte de l'Eixample de Barcelona —al carrer Industria 90-94— amb una superfície de 1.000 metres quadrats i una inversió d'1,5 milions d'euros, segons ha informat la cadena de supermercats en un comunicat aquest dijous. El supermercat —amb horari de 9 a 21 hores— donarà ocupació a 34 persones i incorporarà tots els atributs dels nous supermercats de la marca. Aquests es refereixen a l'aposta pel comerç de proximitat, el producte fresc i totes les mesures de seguretat aplicades en el context de la Covid-19.

El nou supermercat ocuparà a més l'espai d'un BonPreu tancat el 2019 pel conflicte familiar dels propietaris —els germans Font— que va acabar en litigi judicial, segregació del patrimoni immobiliari i valoració de la cadena en uns 300 milions d'euros, segons ha avançat El Periódico. La nova obertura arriba després de nombrosos rumorsde la compra de la cadena per part de BonPreu. I és que, Eroski —propietària de Caprabo— tracta de liquidar la seva venda, que inclouria 320 supermercats (amb Catalunya com a principal mercat estratègic).

El grup català BonPreu espera guanyar la pugna per permetre al seu grup "cobrir molt més territori nacional". Carrefour ja va intentar fer-se amb l'empresa, encara que sense èxit, el 2007 —quan va ser Eroski que la va adquirir finalment. Ho va aconseguir el 2007 comprant un 75% de les accions per valor de 1.300 milions d'euros.

Un mercat en auge en plena pandèmia

Fonts d'Eroski han desmentit fins ara aquesta operació, encara que si es mostren oberts a l'entrada d'algun soci financer. Ara per ara, la nova adquisició de l'espai s'emmarca dins de la forta competència entre les dues cadenes per guanyar la quota de mercat més important a la capital catalana. I és que, el sector de la distribució i dels grans supermercats es troba en ple augment d'ingressos, vendes i competència en la majoria de les cadenes en el context del coronavirus. Des de BonPreu indiquen que estan "oberts i pendents" de les oportunitats del mercat i valoren "tot allò que ens beneficiï com a grup i al servei dels nostres clients".

La història de Caprabo es va iniciar el 1959 de la mà de les famílies Carbó, Prat i Botet, que van decidir establir el seu primer supermercat al carrer Sant Antoni Maria Claret, a Barcelona. El 1962 la família Prat va abandonar l'empresa donant entrada a la família Elías. L'anunciada avui, és la cinquena obertura que Caprabo realitza aquest any després d'obrir botigues a Horta de Sant Joan (Tarragona), Molins de Rei i Vic (Barcelona), i a Barcelona ciutat.

 

Imatge principal: Cua en un Caprabo del Eixample, en plena pandèmia de coronavirus. Foto: Maria Carbó