La vaga del personal de terra d'Iberia de l'aeroport del Prat ha provocat la cancel·lació d'un total de 81 vols aquest diumenge. Als 73 anul·lats ja anunciats per Vueling i altres companyies, s'hi han sumat 8 més de British Airways, quatre trajectes d'anada i quatre de tornada.

Dissabte, primer dia de vaga, la protesta laboral va provocar la cancel·lació de 62 vols. 46 més van ser anul·lats per la forta pluja que va aturar l'activitat uns minuts a l'aeroport. Iberia ha xifrat en el 14,79% el seguiment de la vaga en el segon dia de convocatòria, una xifra pràcticament idèntica a la que va donar la companyia aquest dissabte. Per contra, el sindicat UGT ha xifrat el seguiment en el 80%.

Totes les companyies del grup d'Iberia tenen previst operar un total de 555 vols dels 1.074 previstos a tot l'aeroport. Fins a dos quarts d'una del migdia, se n'havien atès 163, 98 de 
sortida i 65 d'arribada. 

En el comunicat, Iberia destaca que els serveis mínims s'estan complint, que hi ha "normalitat" i "cap incidència" relacionada amb el conflicte laboral. També afegeix que la millora de les condicions meteorològiques ha contribuït a "recuperar l'operativa".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat