El portaveu de la UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha valorat positivament el seguiment de la vaga del personal de terra d'Iberia, que ha xifrat en un 80%, a la vegada que ha criticat que els serveis mínims són "abusius" i que 7 de cada 10 treballadors han de complir-los.

Encara que per ara la situació a l'Aeroport de Barcelona-El Prat és de tranquil·litat, els representants dels treballadors han assenyalat que durant aquesta tarda i demà es poden "notar més" els efectes de la vaga.

En aquesta primera jornada de vaga, que s'allargarà fins demà, diumenge 28 de juliol, Minguillón ha considerat que el seguiment "és interessant" per a les seves "pretensions" i ha assegurat que estan "contents" perquè la plantilla els "està donant el seu suport".

Malgrat criticar els serveis mínims, el portaveu ha assenyalat que s'estan seguint "al peu de la lletra" i ha subratllat que no volen "caos", sinó que les seves reivindicacions "arribin a bon port".

"L'any passat per aquestes mateixes dates vam desconvocar una vaga en considerar que la companyia havia entès les carències que té en aquest aeroport en matèria de personal i un any després ens trobem que seguim igual", ha assenyalat Minguillón.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat