La vaga de controladors aeris francesos ha obligat les aerolínies a cancel·lar de moment 26 vols entre Espanya i la resta d'Europa, de les 2.061 operacions programades per a aquest divendres. A més, les companyies aèries han anul·lat sis vols entre Espanya i França, dels 225 programats per aquest divendres a la xarxa entre tots dos països.

La vaga dels controladors francesos, convocada pels sindicats UNSA-ICNA, es va saldar aquest dijous en la seva quarta jornada amb 18 cancel·lacions de vols entre Espanya i França, el 8% del total dels 221 vols programats, mentre que amb la resta de països europeus es van anul·lar 21 vols -1.711 programats-. Dels vols cancel·lats aquest dijous entre aeroports espanyols i francesos nou van correspondre a Madrid-Barajas; quatre a Barcelona-El Prat; dos a Alacant; dos a Sevilla i un a Màlaga.

Entre les connexions a d'altres destinacions europees van figurar cancel·lacions a Barcelona (4), València (4), Alacant (3), Madrid (3), Saragossa (3), Astúries (2), Màlaga (1) i Vitòria (1). L'aturada també afecta l'operativa de Vueling, ja que el 75% dels serveis sobrevolen l'espai aeri francès.

A més, aquesta protesta, que va arrencar aquest dilluns i acaba aquest divendres, afecta les regions aèries de Brest, Bordeus i Marsella, segons la Direcció general d'Aviació Civil (DGAC), per tant es veuran afectats els vols des de i cap als aeroports de París Roissy-Charles de Gaulle i Orly i els aeroports del sud-oest.

En concret, la DGAC ha demanat a les aerolínies que redueixin en un 25% els vols que travessen o proveeixen el sud de França durant aquesta setmana i en un 33% els vols al sud-oest.