La preocupació pel sector turístic és cada dia més palpable, motiu pel qual la Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat avui al govern espanyol i a la Generalitat que defineixin un mapa que permeti seguir l'evolució de la Covid-19 sobre les diferents destinacions turístiques catalanes. En roda de premsa, el president de la Cambra, Joan Canadell, ha fet aquesta proposta a les dues administracions per intentar "salvar al màxim" la temporada turística a Catalunya, condicionada per les recomanacions de diversos països europeus als seus ciutadans de no visitar Catalunya.

Segons Canadell, tant el govern català com l'espanyol haurien de donar una informació detallada sobre en quina situació està cadascuna de les zones turístiques de Catalunya, identificant amb el color verd a aquelles amb baixa incidència del coronavirus, per permetre que els turistes puguin tenir major informació i evitar que es generi la idea que tot Catalunya està en una situació greu.

"Hem d'actuar de forma ràpida des de les administracions per intentar salvar el màxim possible la temporada, perquè encara no hem entrat al mes d'agost", ha dit Canadell, que ha mostrat una "gran preocupació" per la situació del turisme a Catalunya. "Hi ha ciutats europees que tenen una situació molt pitjor que algunes parts de Catalunya", ha argumentat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat