El primer ple de la nova Cambra de Comerç de Barcelona, liderada per Joan Canadell, es va celebrar dijous passat i es van prendre els primers acords. El president cameral ha resumit aquestes primeres decisions en un fil de Twitter, entre les quals destaca l'obertura d'un termini fins el 20 de setembre per tal que les empreses que ho desitgin presentin candidatura a ocupar la 'cadira de plata' vacant del ple. 

Es tracta d'una de les 14 cadires ocupades per les empreses de major aportació a la Cambra de Comerç, que va quedar vacant perquè tal com va avançar ElNacional.cat, l'empresa Magma Disseny, presidida per Toni Clariana, no va pagar els 75.000 euros que s'havien d'abonar pel primer any i finalment va decidir deixar la cadira, tot i haver-hi un compromís formal amb la institució. Respecte aquest fet, la nova Cambra està pendent de decidir quines accions legals emprèn contra Magma.

D'altres decisions que es van prendre en el primer ple del dijous varen ser la creació d'onze comissions: Indústria i Energia, Infraestructures i transports, Formació, Comerç, Responsabilitat Social, Emprenedoria i Start-Ups, Assumptes jurídics i fiscals, Espai i aeronàutica, Sostenibilitat i MA, Salut i Internacionalització, i "estan obertes a empresaris de la demarcació que tinguin interès en col·laborar, en nombre limitat", explica Canadell. 

Alhora, es van crear 5 grups de treball i es van anomenar els representants als òrgans de 31 entitats participades i també es va aprovar un nou Reglament de concessió de medalles per tal d'ampliar la decisió a 2/3 del ple de la Cambra, tant per decidir a qui es concedeixen com per retirar-les i "evitar així concessions polititzades".