La candidatura guanyadora de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, Eines de País (ANC) s'ha reunit aquesta tarda amb el president Quim Torra, i anirà a Waterloo per reunir-se amb el president Carles Puigdemont el proper dilluns 10 de juny, per la Segona Pasqua. Segons expliquen fonts de la candidatura a El Nacional, la idea és fer "una primera presa de contacte i donar-se suport mutu".

Segons aquestes fonts, tots els candidats de la llista independentista viatjaran a Brussel·les per trobar-se amb el president a l'exili, qui ja va felicitar la candidatura guanyadora el passat dilluns, quan es van ratificar els resultats que donaven la victòria a l'independentisme, amb 31 cadires de les 60 del ple cameral, i per tant la majoria absoluta.

En un principi, a Waterloo no hi aniran només els candidats a la Cambra barcelonina, sinó també els de les cambres de Terrassa, Manresa i Sabadell. Tot i que en un inici, segons el calendari, el dia 10 de juny ja hauria d'estar constituït el nou ple de la Cambra, amb les cadires patronals triades (5 de juny) i els membres del Consell i el Comitè Executiu decidits (dimecres que ve, 22 de maig), es podria donar la situació que encara no hi hagi un president/a clar, ja que els estatuts permeten ajornar la decisió fins ben entrat el mes de juliol.

Fins el moment, els quatre candidats que es postulen per presidir la Cambra són Pere Barrios (Recam Làser), Joan Canadell (CCN), Mònica Roca (Isardsat) i Joan Font (Bonpreu), tot i que no es descarten algunes sorpreses d'última hora.