El darrer capítol per a la successió a la presidència a la Cambra de Comerç de Barcelona s'acosta. Després que aquest migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat la suspensió cautelar del decret electoral de la Generalitat que regula el procediment d'eleccions a les tretze cambres de comerç catalanes, donant via lliure al vot electrònic, el Departament d'Empresa ha convocat les eleccions pel proper dia 8 de maig del 2019. 

Així doncs, 682.000 empreses estaran cridades a votar, i podran optar pel vot electrònic presencial el dia 8 de maig, o bé entre els dies 2 i 7 de maig, en cas que optin pel vot electrònic remot. La votació dels candidats a proposta de les organitzacions empresarials es realitzarà el juny, mentre que la dels candidats de les empreses de major aportació voluntària es farà d’acord amb els reglaments de règim interior de cada cambra. Les candidatures elegibles s’hauran d’haver presentat entre el 12 i el 25 de febrer de 2019.

Llum verda al vot electrònic

La convocatòria arriba després que aquest migdia el TSJC desestimés la suspensió cautelar del decret electoral de la Generalitat del 31 de juliol que inclou el vot electrònic com a requisit, i que un elector havia impugnat. La impugnació va fer enraderir la convocatòria d'aquestes eleccions, que decidiran qui succeïrà l'actual president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, que ja porta més de 16 anys al càrrec. 

Segons la normativa, les candidatures a la presidència s'han de presentar abans del dia 25 de febrer del 2019. Fins el moment, hi ha quatre candidats a succeir Valls: Enric Crous (Cacaolat), Ramon Masià (advocat i economista), Carles Tusquets (banc Mediolanum) i José María Torres (Numintec). Amb tot, fonts d'El Nacional asseguren que podria haver un cinquè candidat. 

Segons la Generalitat, l'aplicació del vot electrònic en aquestes eleccions era un requisit necessari, que pretén aportar transparència i fomentar la participació dels votants, ja que a les darreres eleccions de la Cambra només hi va participar l'1,8% del cens.