La Cambra de Comerç de Barcelona preveu que l'Aeroport del Prat incrementi en un 5% el trànsit de passatgers, fins als 52 milions, de cara al tancament de l'any. El principal segment de creixement és l'intercontinental, que en el període gener-setembre del 2019 ha pujat un 11,6% respecte els primers nou mesos de l'any passat. Del trànsit intercontinental, un 57% viatja de forma indirecta, cosa que segons la Cambra representa una "mostra potencial de l'Aeroport de Barcelona per tal d'atraure encara més rutes directes".

Pel que fa a la puntualitat entre gener i octubre del 2019, va ser d'un 71% de les operacions totals, considerant com a puntual un vol que surt menys d'un quart d'hora respecte l'hora prevista. Suposa una millora de nou punts respecte els primers mesos del 2018 però segons la Cambra és un aspecte que "limita la competitivitat". A més, afegeix que els mesos en què la puntualitat disminueix corresponen a l'estiu, quan es concentren moltes operacions, fet que "evidencia" l'estacionalitat de l'Aeroport del Prat.

D'altra banda, l'aeroport barceloní puja fins la sisena posició dels aeroports europeus amb més volum de passatgers en el període entre gener i agost del 2019, i ha superat Estambul pel canvi d'aeroport a la ciutat turca. La capital catalana manté un 7% de passatgers de connexió, una xifra "molt baixa" comparada amb aeroports competidors, segons la Cambra, que és membre de l'Observatori del Trànsit Aeri de Barcelona.

Tenint en compte les ciutats amb més demanda comptant el trànsit directe i indirecte i descomptant les connexions, Barcelona escala fins a la tercera posició en nombre de viatgers per darrera de Londres Heathrow i París Charles de Gaulle.

Per últim, el volum de passatgers entre Barcelona i els Estats Units representa el 5% del total de passatgers i és el 5è mercat internacional des de la capital catalana. De cara a la temporada d'hivern, s'han incorporat tres rutes noves: les d'Air Senegal a Dakar, d'Emirates a Mèxic DF i de Bluebird a Tel Aviv. En total, seran mig milió de places més respecte la temporada d'hivern passada, amb un creixement del 3,5% a la T2 i un 1,8% a la T1.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat