La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha tancat la segona jornada de la XXXV Reunió del Cercle d'Economia a Sitges amb un reguitzell de dades, aclariments sobre les pensions i aportacions econòmiques, però sense ni un comentari sobre Catalunya o l'economia catalana. 

Catalunya no ha estat plat de cap menció per part de la ministra, tot i fer-se la conferència a Sitges al davant de la crème de la crème de l'empresariat català i espanyol, i ser presentada pel president de CaixaBank, Jordi Gual.

Amb tot, una de les aportacions més controvertides ha estat el seu posicionament sobre les pensions, en què, preguntada per la sostenibilitat del sistema, Calviño ha assegurat que "no podem fer alarmisme: el sistema de pensions no està en crisi". 

En aquest sentit, ha insistit en què "m'agradaria que no parléssim de la crisi de les pensions, perquè el nostre sistema de pensions és una de les joies de la corona del nostre Estat de Benestar", i ha demanat no alarmar la ciutadania dient que no es podran pagar les pensions en un futur.

"És una joia de la corona del nostre país, però el que li passa és que no està adaptat als nostres temps. També es molt necessari un ampli consens social i polític pel que fa a les pensions i poder-ne fer una reforma òptima". En definitiva, "calen pensions dignes avui però que segueixin sent dignes pels nostres fills i néts".