El govern de Sánchez presumeix d'haver calmat les tensions amb Catalunya. Així ho ha dit la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha assegurat que el govern espanyol té com a prioritat la "normalització institucional" per "rebaixar la tensió i la crispació" a Catalunya però ha afirmat que creu que "ja es nota que des del juny l'ambient ja no és el mateix", en referència a la seva entrada al govern.

Ho ha fet durant la XXIII Trobada d'Economia a S'Agaró, on ha aprofitat per tornar a parlar de "diàleg" com a via per resoldre conflictes i ha dit que l'executiu espanyol hi aposta. Alhora, la ministra també ha dit que Catalunya és un dels motors de creixement d'Espanya i que representa prop del 19% del PIB. En aquest sentit, ha dit que si l'ambient és "positiu", millor serà el resultat econòmic de Catalunya i del conjunt de l'Estat.

El diàleg com a "via de resoldre el conflicte"

La ministra ha dit que ella és una persona que creu molt en el diàleg com a "via" per resoldre conflictes. "El diàleg és escoltar al que pensa diferent de tu i penso que amb aquesta orientació hem de resoldre, estendre la mà i escoltar", ha dit. 

Per últim, Calviño també ha assegurat que Catalunya és un dels motors de creixement d'Espanya, recordant que representa a l'entorn d'un 19% del PIB. "El que és evident és que quan un pren decisions sobre inversions o creixement, l'estabilitat jurídica, política i social és fonamental", ha afirmat. "A més ambient positiu, més positiu serà el resultat econòmic de Catalunya i del conjunt de l'Estat", ha remarcat.