CaixaBank ha presentat aquest dimarts una nova proposta als sindicats per intentar pactar l'ERO en l'últim dia de negociacions. En aquesta ocasió, la companyia ha proposat rebaixar a 6.750 el nombre de sortides previstes per l'ERO davant de les 6.950 que preveien en l'oferta anterior, una xifra que està molt per sota de les 8.291 anunciades inicialment, segons ha informat l'entitat.

A hores d'ara, els sindicats estan estudiant la nova proposta de la direcció en l'últim dia de negociació de l'ERO, que coincideix amb una jornada de vaga organitzada pels representants dels treballadors.

En aquesta última oferta, la companyia ha plantejat 1.541 sortides menys que a l'inici de les negociacions, a més, del total de sortides, encara es preveuen 686 recol·locacions en empreses filials del grup i la resta són disminucions en l'estimació d'excedent.

La direcció ha plantejat també mesures de mobilitat geogràfica i funcional, la qual cosa suposaria que en aquells territoris o àrees dels serveis corporatius on les sol·licituds d'adhesió voluntària no completin els contingents de sortides, s'oferirà la possibilitat que alguns empleats canviïn de província o de funció, amb la finalitat de compensar aquelles zones o àrees en les quals hi hagi més peticions de sortida voluntària. A més, s'ofereixen 355 noves posicions de gestors del servei digital 'inTouch' en algunes províncies, que es deslocalitzen per facilitar les sortides voluntàries.

Compensacions

Segons l'entitat, la nova proposta també millora algunes de les compensacions ofertes per als empleats que surtin de l'entitat, com que s'afegeixen primes de voluntarietat de fins a 28.000 euros per a empleats a partir de 54 anys o que el conveni especial amb la Seguretat Social per a empleats de 52 i 53 anys es pagarà fins a complir els 63 anys.

Per a la resta d'empleats es manté la compensació de 40 dies per any treballat amb un límit de 36 mensualitats, encara que podran accedir a primes de més quantia: 15.000 euros per a treballadors que portin més de 6 anys a l'entitat i 4.000 euros pels quals no tinguin aquesta antiguitat.