La sentència del judici al procés i les protestes contra aquesta acaparen les preguntes dels periodistes a les rodes de premsa en tots els àmbits. Durant la presentació de resultats del tercer trimestre de CaixaBank, celebrada a València -on hi té la seu des de l'octubre del 2017-, el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, ha lamentat els aldarulls, assegurant que "la violència no ajuda i que la prioritat per a tots és que sigui erradicada", i ha emfatitzat en la "necessitat de diàleg" per tal de solucionar el conflicte. 

Tot i avisar que no faria valoracions polítiques, la insistència de la premsa ha acabat convencent Gortázar per deixar anar alguna frase. En paraules del conseller delegat del banc, que ha negat una baixada de l'activitat de l'entitat a Catalunya, ha celebrat que "tot i el context, Espanya i Catalunya han seguit creixent, però esperem que les protestes no sigui una cosa que es mantingui en el temps". "L’activitat de CaixaBank a Catalunya i Barcelona no s'ha aturat en cap moment ni ho farà", ha explicat

Durant els dies d'aldarulls, en diverses ocasions alguns manifestants han saquejat algunes oficines de l'entitat, sobretot a Barcelona, com la de la Ronda Sant Pere del costat de Plaça Urquinaona, que va quedar totalment destrossada el divendres passat. Respecte aquests fets, Gortázar no ha donat xifres exactes de l'afectació ni del cost que comportarà, però ha asseverat que "hem tingut la nostra part d’impacte igual que els comerços que estan a la zona, i només podem esperar que no es repeteixin més aquestes accions". 

Prèviament a la publicació de la sentència, el Tsunami Democràtic va liderar un seguit de protestes en algunes empreses de l'Ibex-35 en què les acusava de "finançar la repressió", i una d'aquestes empreses va ser CaixaBank. Les protestes van constar de segudes dins d'algunes oficines, amb màscares i un cartell que avisava "Aquesta empresa financia la repressió", tractant-se de protestes pacífiques. Respecte aquests fets, Gortázar ha assegurat que "no són justificades ni positives per trobar una solució, però només podem respectar tota aquella protesta pacífica i noviolenta, tot i que considerem que no té sentit perquè som un actor social important i més a Catalunya, on hi tenim gran part de la nostra quota de mercat".

Eleccions generals 10-N

A les portes de l'inici de la campanya electoral i a deu dies justos per les eleccions generals espanyoles del 10-N, el conseller delegat del banc explica que "òbviament és necessari un govern estable, però jo més que preocupació tinc confiança de què així serà". 

Segons Gortázar, els polítics i la societat "són conscients que no es pot allargar més aquesta situació i confio que se solucionarà la situació i tindrem un govern estable", ha asseverat.