CaixaBank va aportar 9.468 milions d'euros al PIB espanyol el 2019 a través de la seva activitat, segons l'últim informe d'Impacte Socioeconòmic i Contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible que ha publicat l'entitat. En un comunicat, l'entitat financera ha informat que la xifra quantifica la seva aportació a la producció econòmica en tots els seus àmbits d'activitat, incloent la contribució a l'ocupació, la inversió creditícia, els impostos pagats, els dividends repartits, l'acció social duta a terme i l'aposta per la inclusió financera, entre altres.

En comparació amb 2018, CaixaBank va incrementar en 346 milions la seva contribució anual a la producció econòmica espanyola, encara que l'augment net no es va traduir en variacions percentuals i l'aportació de l'entitat al PIB el 2019 es va mantenir en el mateix percentatge que l'any anterior: 0,76%, a causa de l'escenari de creixement econòmic del conjunt de l'economia.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha afirmat que l'estimació de l'impacte social generat a través de l'activitat financera "és fonamental per comprovar, de forma objectiva, com CaixaBank contribueix al progrés dels territoris on opera". "La nostra missió fonamental és precisament treballar en suport del benestar financer dels nostres clients i, de forma més àmplia, generar valor de forma sostenible per a tots els nostres stakeholders", ha destacat Gual.

També ha qualificat de fonamental fer balanç de l'aconseguit en diferents àmbits "per marcar els avenços del Grup CaixaBank cap al seu objectiu de convertir-se en referència internacional en banca socialment responsable".

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha sostingut que des del punt de vista d'impacte social, l'exercici 2019 "ha estat especialment marcat per la millora en l'aplicació del principi de sostenibilitat" als diferents aspectes del negoci financer.

Gortázar ha detallat que s'ha prestat "una especial atenció" als projectes vinculats a qüestions com la lluita contra la pobresa i el canvi climàtic.

"Destaquen fites com l'emissió, per primera vegada a Espanya per part d'un banc, d'un Bo Social en suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides", amb el qual CaixaBank ha captat 1.000 milions d'euros per finançar préstecs per a projectes socials i de creació d'ocupació a les zones més desfavorides d'Espanya, ha explicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat