CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci creada per consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers, ha concedit 2.186 milions d'euros en crèdit al sector hoteler espanyol el 2018. Aquesta xifra suposa un creixement del 46% respecte l'any anterior, en què el crèdit concedit va ser de 1.500 milions d'euros. Així, durant l'any 2018, CaixaBank ha fet més de 2.800 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol, un 8,5% més que el 2017.

Amb aquests resultats, l'entitat, presidida per Jordi Gual, ha superat àmpliament l'objectiu que es va establir a principis de 2018 de créixer un 20% i encadena dos anys consecutius d'importants creixements en concessió de crèdit. Les Illes Balears, Catalunya, la Comunitat de Madrid i les Illes Canàries han estat les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.930 clients del sector hotels i altres allotjaments i 5.010 milions d'euros de volum de negoci, el que posiciona a l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses. 

Perspectives positives per al sector

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research el gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019. Després d'uns anys de creixement sense precedents, en què l'entrada de turistes internacionals va batre rècords any rere any, a prop de 82 milions de turistes internacionals van visitar Espanya el 2018, una xifra similar a la de 2017 i que, segons les previsions de CaixaBank Research, el sector serà capaç de mantenir el 2019. La principal conclusió és que el sector s'està endinsant en una etapa de consolidació de les excel·lents xifres assolides en els últims anys.

A més, cal destacar que, per bé que el nombre de turistes s'ha estabilitzat, la despesa turística segueix creixent, el que reforça l'estratègia del sector d'atreure un turisme de més qualitat. Així, mentre l'entrada de turistes el 2018 s'ha mantingut estable respecte a 2017, la despesa turística ha augmentat un 2,8% i la despesa diària un 6,4%, ambdues xifres molt positives.