El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, han presentat avui l'acord mitjançant el qual l'entitat financera es compromet a posar a disposició dels associats de Foment una línia de finançament de 2.000 milions d'euros, dels quals 500 milions d'euros es destinaran exclusivament a donar suport, desenvolupar i acompanyar les empreses joves tecnològiques i els emprenedors que comptin amb un projecte concret.

Aquest nou conveni engloba totes les empreses del Grup CaixaBank permetent obrir als associats diferents vies de col·laboració segons el seu negoci i particularitats concretes.

Per la seva banda, Jordi Gual ha destacat que “per millorar la competitivitat de l'economia resulta imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i inversions, així com accedir a nous mercats i segments de negoci emergents”.

Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, també present a l'acte institucional, ha assenyalat que aquest compromís té com a objectiu “impulsar l'economia i oferir un servei financer òptim dels associats a Foment a través dels diferents segments de negoci que disposa l'entitat, com Business Bank, DayOne, AgroBank, HolaBank o MicroBank, entre altres“.

Per a Gual, “la diversitat, la meritocràcia i la igualtat d'oportunitats són claus per atreure i desenvolupar tot el talent potencial d'una organització. En aquest sentit, CaixaBank ja compta amb un 40% de dones en posicions directives, un dels percentatges més alts del sector. Continuar treballant en aquesta línia és la millor manera d'afrontar els grans desafiaments del nostre temps”.

Per últim, Josep Sánchez Llibre ha volgut posar en valor aquest acord afirmant que “és fonamental que projectes innovadors i de gran talent puguin desenvolupar-se amb totes les garanties, que l'accés a un finançament adequat no sigui l'obstacle”. Sánchez Llibre ha afegit que “Foment sap perfectament de la importància de la renovació constant del conjunt empresarial del país i de la promoció del talent jove i emprenedor: treballem aliats amb els principals focus d'innovació i talent de Catalunya i CaixaBank és sens dubte un d'ells, en el seu propi funcionament intern i en els productes i facilitats que ofereix a l'ecosistema emprenedor”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat