El sindicat CCOO ha reclamat una "resposta ferma" per eliminar el 22,9% de bretxa salarial que hi ha a Catalunya. En un comunicat, ha exigit l'aplicació immediata de l'article 28 de l'Estatut dels Treballadors que "obliga" les empreses a portar un registre amb els valors mitjans dels salaris, els complements i les percepcions extrasalarials de la plantilla, desglossats per sexe i distribuïts per grups professionals, categories o llocs de treball iguals o d'un valor igual. El sindicat ha apuntat que, segons dades de l'Agència Tributària, la bretxa salarial s'ha reduït en tres dècimes respecte al 2017 però tot i això la renda mitjana dels homes és de 25.107 euros i la de les dones de 19.357 euros.

CCOO ha afirmat que entre el 2007 i el 2009 es va produir una "forta reducció" de la bretxa per la baixada de la renda mitjana masculina, però des de llavors aquesta reducció s'ha alentit. El sindicat ha considerat que caldria que aquesta baixada fos perquè totes dues rendes pugen, amb un creixement més potent entre les dones, i ha assegurat que si no es prenen mesures la convergència de les dues rendes "és molt lenta i es tardarà 80 anys en assolir-la".

D'altra banda, ha apuntat que com més gran s'és més bretxa salarial es pateix. Per exemple, les dones més grans de 65 anys tenen una bretxa del 58,3%. En canvi, hi ha menys bretxa entre els joves però el sindicat ha lamentat que és perquè els homes joves tenen salaris més baixos, no per una millora de la renda de les dones.

Per sectors, n'hi ha a tots, però se supera el 28% a serveis a les empreses, finances i asseguradores i comerç i transport. Per nacionalitat, la bretxa és menor entre les persones de nacionalitat no espanyola (22,3%), pel fet que els homes estrangers tenen retribucions més baixes. En canvi, la bretxa puja al 24,6% entre les persones amb nacionalitat espanyola.

En últim lloc, una de cada tres dones assalariades no arriba al salari mínim interprofessional, un de cada cinc en cas dels homes.