Ja és una tradició que l'últim dia de la fira paral·lela al Mobile World Congress, el 4 Years From Now (4YFN), un congrés dedicat a startups i al petit inversor, celebri els 4YFN Awards, uns premis enfocats a distingir la millor startup digital i internacional de l'any. De més de 300 empreses que hi ha exposades al 4YFN, la guanyadora ha estat l'startup Boxmotions, una empresa catalana que ha revolucionat el concepte del traster tradicional. 

Boxmotions ha quedat com la millor d'una llista de deu finalistes, entre els quals, sis de les empreses eren espanyoles i catalanes, i les altres quatre eren d'indrets internacionals com el Regne Unit, Nord Amèrica o els Països Baixos.

Què és Boxmotions?

Els fundadors, en Pol Karaso i l'Àlex Corbacho, el defineixen com el "traster intel·ligent". I és que aquests dos enginyers aeronàutics han donat la volta al traster convencional, ja que ara, amb Boxmotions, no cal que l'usuari vagi fins el traster físic. L'únic que cal fer és descarregar-se l'app i donar l'ordre; l'empresa s'encarrega del transport -ho va a buscar tot a casa del client- i de l'emmagatzematge. 

De fet, Boxmotions ja va participar al 4YN de l'any passat, en què va ser descoberta pel fons de capital Inveready, que ha entrat enguany com a soci de la iniciativa. Així, la firma ha tancat aquest gener una ronda d'un milió d'euros amb Inveready, BStartup del Banc Sabadell.

El premi per la guanyadora és una plaça pel 4YFN Barcelona 2019 i una estada en una residència empresarial a Palo Alto, als Estats Units, al centre de Silicon Valley per acompanyar-los al seu creixement.