El grup Bon Preu ha iniciat avui els tràmits per obrir un nou supermercat Esclat a l'antiga fàbrica tèxtil Vives Vidal d'Igualada, un important edifici industrial en desús des de fa anys. La inversió inicial serà d'uns 13 milions d'euros i el projecte crearà 100 llocs nous de treball. 

El projecte l'ha presentat avui a l'Ajuntament d'Igualada i, segons informa l'empresa, s'estan acabant de tancar els tràmits perquè s'aprovi i es pugui tirar endavant. 

El primer Esclat d'Igualada

Bon Preu invertirà 13 milions d'euros en la construcció d'aquest establiment, que serà el primer que obren a Igualada. El nou Esclat tindrà una sala de vendes de 3.900 metres quadrats amb 400 places d'aparcament. L'edifici disposa de tres plantes i, una d'elles, es cedirà a l'Ajuntament d'Igualada perquè pugui destinar-la a equipaments municipals. Segons la companyia, l'obertura del supermercat generarà un centenar de llocs de treball de manera directa, però l'empresa calcula que la construcció i obertura del supermercat pot ocupar de manera indirecta unes 350 persones. De tota manera, aquesta operació requereix una modificació puntual del POUM, que passarà pel proper ple municipal.

Amb la construcció del nou Esclat, es preveu recuperar un edifici emblemàtic d'Igualada, que va formar part de la història de la indústria tèxtil de la ciutat. Segons informa Bon Preu, l'objectiu és conservar part de l'edifici i realitzar millores en la mobilitat i urbanització de l'entorn de la zona. 

fabrica textil igualada vives vidal wiki

Foto: Antiga Fàbrica Tèxtil d'Igualada. Font: Wiki

Aquesta inversió forma part de la política d'expansió de la companyia, que ha anunciat inversions per valor de 140 milions d'euros per aquest exercici