El Barcelona Meeting Point (BMP) ha obert avui i fins el 28 d'octubre les portes de la seva 24a edició a la Fira Montjuïc de Barcelona. Es tracta d'un punt de trobada del sector immobiliari per trobar "solucions a les dificultats del mercat immobiliari" i presentar les novetats i innovacions en aquest àmbit. Una edició que té, com a pals de paller, reivindicar la dona al sector immobiliari i debatre sobre el dret a l'habitatge. 

El dret a l'habitatge

Un dels principals reptes de la fira d'enguany és la d'abarcar la problemàtica de la societat "per trobar habitatge a preus assequibles" a Barcelona, segons ha explicat el secretari del Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro

"Vivim un moment en què la gent té moltes dificultats per trobar vivenda assequible", i és per aquest motiu que Navarro considera que la fira és la situació ideal per "servir de punt de trobada del sector immobiliari i trobar solucions a aquests problemes". Alhora, Navarro ha assegurat que per aconseguir-ho cal teixir "col·laboracions necessàries a nivell público-privats per tal d'arribar a solucions".

Manca de dones al sector

Alhora, entre els objectius també hi ha el de "feminitzar el sector immobiliari", segons ha explicat Navarro. Un sector on actualment "hi predominen els homes i manca la figura femenina en els òrgans de decisió". És per aquest motiu que una de les grans novetats de l'edició d'enguany és la col•laboració amb WIRES (Women in Real Estate Spain), que celebrarà un esmorzar demà per debatre aquest tema.

Per últim, Navarro ha reivindicat també les start-ups del sector immobiliari i ha assegurat que en aquesta edició es farà notòria la seva presència. 

Les previsions

El BMP 2018 preveu superar els 34.000 assistents de l'edició anterior, la qual cosa Navarro ha afirmat que es deu a la incorporació de nous actors: "Serà més atractiu per al conjunt de la població", ha recalcat i ha indicat que els dos últims dies del saló estan més dirigits als ciutadans.

També augmentaran el nombre d'empreses expositores en el saló -de 265 en l'edició de 2017 a 280-, que provindran de 21 països diferents i que ocuparan els 22.000 metres quadrats del Palau número 8 del recinte.

El Symposium Internacional, programat pels dos primers dies del saló, preveu 24 jornades de debat amb la participació de 85 ponents. En aquest s'hi analitzaran temes d'actualitat del sector immobiliari residencial, com les tendències que registren els mercats, les seves perspectives macroeconòmiques i l'impacte de les noves tecnologies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat