L'empresa de brioixeria Bimbo ha anunciat que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 290 empleats a tot l'Estat amb l'objectiu de "reorganitzar la seva xarxa comercial a Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat" per a la seva filial Donuts Iberia. La companyia ha indicat que el pla contempla la reestructuració de les rutes de repartiment i que l'ERO es presentarà per causes econòmiques, organitzatives i de producció, segons ha informat en un comunicat.

La companyia ha sostingut que contempla mesures socials per minimitzar l'impacte d'aquesta mesura i que té la "ferma voluntat de comptar amb els representants dels treballadors en la presa de decisions i de trobar junts la millor solució per a tots".

Bimbo es va fer amb les firmes de Donuts i Bollycao quan va formalitzar la compra de Panrico, ara fa tres anys, un negoci que no ha acabat d'anar bé. De fet, la companyia afirma que el mercat de pa i pastisseria de marca de fabricant ha patit una "progressiva disminució" en els últims anys com a conseqüència de l'augment de vendes dels productes de marca blanca, el que s'ha traduït en un menor volum de llocs en el mercat.

Per això, la firma defensa que ha d'adequar l'estructura comercial a aquesta realitat: "Això, unit a la necessitat de dotar-se d'un model de negoci econòmicament viable de cara al futur, ha fet necessari prendre aquesta decisió". Bimbo ha afegit que està fent front a aquesta realitat apostant per la investigació i el llançament de nous productes que aportin un valor afegit al consumidor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat