Endesa ha anunciat aquest dimecres un creixement del 4% durant l'any passat, la qual cosa suposa una superació dels objectius fixats per a 2017. En la presentació de resultats, el Conseller Delegat de Endesa, José Bogas, ha assenyalat que "una vegada més, hem complert els nostres compromisos assolint uns resultats millors que els objectius presentats al mercat".

Bogas ha assenyalat que els resultats s'han aconseguit "malgrat el complicat escenari dels sis primers mesos de l'any, amb una alça extraordinària dels preus a l'engròs, el que no s'esperava en el moment en què es van fixar els objectius de 2017". Per això, "la consolidació en Endesa d'Enel Green Power España, la contribució del negoci regulat, així com els diferents plans d'eficiència en costos que es van posar en marxa durant els últims 3 anys han estat claus per a l'èxit de 2017". "Aquests resultats -ha afegit Bogas- ens permeten anunciar que la proposta de dividend per a 2018 és d'1,382 euros per acció, un 5% superior al mínim que vam prometre els nostres accionistes".

A més, Endesa ha insistit en el seu "fort compromís" amb el procés de descarbonització de l'economia, que no només es tradueix en els resultats obtinguts en 2017 sinó que queda patent en el resultat de les subhastes de capacitat d'energia renovable celebrades el 17 de maig de 2017 i 26 de juliol de 2017, en les quals Endesa es va adjudicar 879 MW (540 MW eòlics i 339 MW fotovoltaics), i en la firma de compra de 132 MW eòlics més durant aquest mes de febrer.