El pressupost que els barcelonins i les barcelonines destinen al lloguer ha caigut un 11,6% en el tercer trimestre de 2020 respecte al trimestre anterior, segons l'estudi 'Anàlisi de la demanda de l'habitatge a Espanya' del portal immobiliari Fotocasa publicat aquest dilluns. A finals de desembre, el portal immobiliari Idealista informava sobre una caiguda dels preus de lloguer a Barcelona del 9,4% interanual el 2020.

L'anàlisi es basa en el preu mitjà dels contactes dels habitatges de lloguer realitzats en els municipis que conformen la província de Barcelona, durant i després del confinament i comparat amb les dades del portal immobiliari Fotocasa en el mateix període de 2019.

L'estudi també recull un descens del 2,6% del pressupost mitjà destinat a llogar els habitatges situats en els municipis de la província de Barcelona durant els mateixos tres mesos. Segons l'estudi, la caiguda en el pressupost del lloguer a Madrid ha estat del 6,4%.

Variació dels preus

La directora de Comunicació de Fotocasa, Anaïs López, atribueix el descens a la percepció dels arrendataris sobre "com els preus de l'habitatge de lloguer estan començant a caure en aquestes ciutats".

La variació trimestral (tercer trimestre respecte al segon de l'any 2020) del pressupost segons els tipus d'habitatge a la ciutat de Barcelona ha descendit en les plantes baixes (25%), als pisos (14,2%), a les cases adossades (13,3%), a les casa-xalets (10%), als àtics (9%), als apartaments (7,8%), als estudis (7%), als lofts (5,8%) i als dúplexs (3,4%).

D'altra banda, l'interès per llogar una finca rústica a la ciutat de Barcelona es manté sense variar i el pressupost destinat no s'ha vist afectat després del confinament.

Mentrestant, en els municipis de la província de Barcelona, el preu mitjà dels habitatges contactats en el tercer trimestre ha caigut a les finques rústiques (10,4%), als estudis (9%), als lofts (8,7%), als apartaments (5,1%) i als àtics (2,7%).

En canvi, el pressupost per als habitatges de lloguer ha crescut a la província un 3,6% per a les casa-xalets, un 3,2% per a les cases adossades, un 2,1% per als dúplexs, un 1,5% per a les plantes baixes i un 0,3% per als pisos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat