La plataforma de mobilitat Cabify ha llançat a Barcelona un servei complet de cotxes amb xofer professional i ha obert un centre d'operacions des d'on inicialment es donarà feina a dotze persones. Un reforç de l'activitat que compta amb una inversió de 6 milions d'euros. Fins aquest mateix dilluns, Cabify operava a la capital catalana a través de la reserva de vehicles d'alta gamma, però a partir del pròxim 1 de desembre els barcelonins podran utilitzar també el seu servei de cotxes amb conductor que ja funciona en altres ciutats a través de l'aplicació per a mòbils o del web.

Segons ha comunicat la pròpia companyia, Cabify disposarà d'una flota inicial de 50 vehicles a Barcelona, "amb una previsió de creixement sostingut fins a finals d'any". Dins el servei, s'ofereix al client diferents categories de vehicles de gamma mitjana-alta conduïts per un xofer privat i amb preus tancats punt per punt, generant així una competència directa amb el taxi. 

Els cotxes de Cabify, a més, compten amb Wi-Fi, ampolles d'aigua i revistes gratis, i els passatgers tenen la possibilitat de personalitzar cada trajecte escollint l'emissora, la temperatura o programant amb antelació d'altres detalls del viatge, com que el conductor et truqui o t'obri la porta en arribar.

Més demanda local a Barcelona

Per què obrir un centre d'operacions a Barcelona? La plataforma fundada per Juan de Antonio té com a objectiu respondre a l'increment de la demanda local a la capital catalana i és també per això que hi llançarà el seu servei estrella: Cabify Lite, la gamma més econòmica i de més èxit, que ofereix berlines "a un preu fins a un 20 % més barat que d'altres mitjans de transport convencionals". A més, la firma ha anunciat que 
que incorpora al mercat de Barcelona el seu servei Cabify Corporate, especialitzat en la gestió dels trasllats corporatius en empreses.

"Barcelona suposa un mercat clau per a nosaltres. Feia temps que detectàvem una demanda creixent de la nostra oferta a la ciutat, sobretot per part d'usuaris que utilitzaven el servei de petició immediata a d'altres ciutats com Madrid, Sevilla, Màlaga o València", afirma el director de Cabify a Espanya i Portugal, Juan Ignacio García Braschi. L'encarregat d'atendre la demanda local i gestionar els trasllats amb els conductors que col·laboren amb l'empresa a la ciutat serà el director general de l'operador a Barcelona, Oriol Sanleandro. 

Cabify defensa la plena legalitat dels seus serveis, ja que opera a través de les anomenades llicències VTC (vehicle de transport amb conductor), de manera que els seus xòfers disposen de llicències de transport municipal, que permeten circular i operar com a vehicles de transport de servei públic. L'aplicació ofereix preus tancats per trajecte, amb independència del trànsit o la ruta escollida pel conductor. A més, l'usuari pot seguir en tot moment el trajecte realitzat, a més de disposar de tota la informació del vehicle i el conductor. Cabify també opera a Mèxic, Perú, Xile, Colòmbia o Portugal.