Barcelona torna a ser un dels millors centres d'Europa per a les empreses emergents. Segons l'Startup Heatmap Europe 2021, la capital catalana és per quart any consecutiu la quarta ciutat europea més atractiva per a les startup. I és l'única ciutat de l'Estat espanyol que apareix en el top 10.

Cada any des del 2016, l'empresa alemanya DEEP Ecosystems 500 G elabora un rànquing amb els millors nuclis per als emprenedors i el cas de Barcelona és d'especial rellevància. Tant, que en la publicació d'enguany hi dediquen un apartat exclusiu.

Les 10 ciutats europees més atractives per a les startup

Segons apunten en l'informe, en els darrers quatre anys els fundadors d'aquestes empreses emergents han diversificat molt les seves preferències a l'hora d'escollir la ciutat on començar els seus negocis. Això ha fet caure algunes ciutats pioneres en aquest sector, com és París, que per primer cop des del 2017 ja no forma part del Top 5.

ordenador startup - pixabay

Barcelona torna a ser un dels millors centres d'Europa per a les empreses emergents (startups). / Pixabay

Aquestes són les 10 ciutats més atractives segons el Startup Heatmap Europe 2021:

  1. Berlín
  2. Londres
  3. Amsterdam
  4. Barcelona
  5. Zuric
  6. Lisboa
  7. Munic
  8. París
  9. Tallin
  10. Estocolm

Com aconsegueix Barcelona mantenir-se en quart lloc?

"Es tracta de quatre anys seguits que Barcelona manté com el quart centre més atractiu per a les noves empreses a Europa, basant-se en la nostra enquesta anual sobre la mobilitat dels fundadors des de 2017-2020", assenyala l'informe d'enguany. Durant el sondeig del 2020, un 17% dels fundadors tecnològics europeus van escollir Barcelona, convertint-la així en el quart hub més internacional d'Europa.

"La capital catalana també és la seu de 7 companyies internacionals, que van obrir oficines allà, incloent-hi N26. A més, hi ha tres companyies internacionals capdavanteres nascudes a Barcelona: Glovo, Letgo i eDreams. EDreams es va fer pública i Letgo es va traslladar a Nova York, però totes dues tenen les seves arrels a la capital catalana", remarquen assenyalant que la ciutat catalana té una comunitat tecnològica única. "La ciutat té una forta comunitat digital amb 77.000 professionals on el 26% dels professionals digitals són dones. El centre català atreu la major part del talent digital d'Europa - més del 31% dels professionals digitals provenen d'altres ciutats, principalment de Madrid i París", puntualitzen.