Barcelona i Mèxic estaran unides per un vol directe d'anada i tornada durant tot l'any després que el Ministeri de Foment hagi autoritzat la companyia aèria Emirates perquè exploti serveis aeris regulars a la ruta Dubai-Barcelona-Ciutat de Mèxic. L'operació té un caràcter excepcional, segons s'indica des de Foment, atès que el marc de transport aeri entre Espanya i els Emirats Àrabs Units no es preveia directament, per la qual cosa ha calgut una concessió específica.

El govern espanyol afirma que l'operació suposarà un impuls "important" al creixement del trànsit internacional de l'aeroport de Barcelona-El Prat, el segment que, subratlla, ha crescut més en els darrers anys. També assegura que aquesta iniciativa ajudarà a consolidar el posicionament d'aquesta infraestructura com un dels 'hub' principals del continent europeu.

Foment calcula que el nou enllaç directe podria arribar a beneficiar més de 150.000 passatgers anuals, amb una oferta que superarà, segons afirma, els 95.000 seients en cada direcció. Els serveis podrien començar abans d'acabar l'any i retallaran el temps de vol entre Mèxic i Barcelona en fins a dues hores la durada del viatge actual.

Addicionalment, la companyia Emirates té previst reforçar la connexió entre Barcelona i Dubai afegint una tercera connexió diària a les dues actuals.