Barcelona tancarà l'any 2016 amb uns 2,7 milions de creueristes i batrà així el seu rècord històric de passatgers. La dada l'ha anunciat aquest dilluns a Panamà el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, que participa en una missió empresarial amb una cinquantena d'empreses catalanes. Segons Cambra, el creixement de creueristes serà d'entre el 9% i el 10% en relació al 2015. Unes dades que, segons el seu parer, es deuen, fonamentalment, "al gran impuls de l'activitat del Port de Barcelona com a port base, que ha crescut un 18%, mentre que les activitats d'escala han tingut un lleuger descens d'entre l'1 i el 2%".

Pel que fa a l'impacte econòmic del sector dels creuers a Barcelona, ha explicat que s'estima que la facturació podria arribar als 1.000 milions d'euros, mentre que l'aportació al PIB català arribaria als 500 milions d'euros. Amb tot, Cambra ha exposat que la dada més fiable que es té, gràcies a un estudi que va elaborar la UB, és la del 2014, quan la facturació va arribar als 800 milions d'euros i l'impacte en el PIB es va xifrar en 415 milions d'euros. 

De fet, l'activitat del Port de Barcelona com a port base ha arribat, per primer cop a la seva història, a una quota del 61%, mentre que els darrers anys aquesta xifra se situava entorn del 53-55%. Segons ha relatat Cambra, aquest tipus de tràfic "és el que genera més riquesa a la ciutat i al seu entorn i també el que genera menys externalitats, a diferència dels creueristes d'escala, que només passen unes hores determinades a la ciutat". De fet, ha apuntat que hi ha hagut un estancament de l'activitat d'escales i l'octubre es va tancar amb un lleuger descens d'entre l'1 i el 2%. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat